Published 26. Apr. 2017

Wat bepaalt het succes in IT innovatie?

Innovatie wordt volgens i³ groep gedreven door business behoeften van haar klanten. Managing Director Rob W.A. Vissers verwoordt het als volgt: “Innovatie biedt organisaties een concurrentievoordeel, het is de onderscheidende factor die verkopen kan verhogen of een TCO kan verlagen. Dat betekent dat onze klanten continu op zoek moeten naar nieuwe IT-oplossingen die de status quo uitdagen, betere resultaten bieden, risico’s inperken en TCO verlagen.”
IT Management

success-2081168_960_720

De hoeveelheid startups, disruptors en game-changers kan overweldigend zijn. De hedendaagse CIO en IT-manager moeten het kaf van het koren kunnen scheiden en gebruik maken van de juiste kansen. Ze moeten antwoord kunnen geven op de vraag: “Welke innovaties helpen mijn organisatiedoelen en -strategie te realiseren en welke innovaties zijn slechts tijdelijke afleidingen?”

Modern leiderschap moet kritisch zijn, met open vizier naar de markt kijken en open staan voor adviezen van trusted advisors. Want deze advisors begrijpen waar de markt naar toe gaat: “Wij werken nauw samen met de leiders in diverse sectoren zoals de commerciële, gezondheidszorg en publieke sector. We zoeken constant naar nieuwe oplossingen die het beste passen bij hun ambities en behoeften. Dat kunnen gevestigde namen zijn, maar ook start-ups.”

Om innovatie als positieve kracht in de organisatie in te zetten zijn volgens Vissers twee zaken belangrijk:

Visie – “Innovatie projecten starten puur om te kunnen innoveren is een slecht uitgangspunt. Je moet een heldere visie hebben hoe je toekomstige klant zaken met je wil doen en hoe jij en je organisatie moeten transformeren om aan deze wensen te voldoen. Dit beeld moet vervolgens gedeeld worden door heel de organisatie, door alle lagen heen. Als de medewerkers het belang van verandering niet zien wordt het vechten tegen de bierkaai.”

Strategie – “Als de visie helder is kan een strategie geformuleerd worden om de visie te realiseren. Je kieste bedrijfsprocessen, personen en technologieën die nodig zijn om dit te doen. En alleen in die volgorde. Als de technologie wordt gekozen voordat de andere twee zijn vastgesteld, limiteer je alle ontwikkeling tot de mogelijkheden van de gekozen techniek. Het is alsof je besluit alleen een hamer te gaan gebruiken, zonder enig idee te hebben of je spijkers of schroeven nodig hebt.”

Voorsprong door nieuwe technologie

Nieuwe technologie kan innovatie zowel versnellen als afremmen. In het belang van je klanten is het als organisatie belangrijk drie doelen na te streven:

  • De commodity IT-infrastructuur tegen een zo laag mogelijke TCO beschikbaar houden;
  • Alle digitale middelen in de organisatie beveiligen en beschermen;
  • Snel kunnen reageren op veranderingen en innovaties die de business vraagt.

Nieuwe technologie kan helpen deze doelen te bereiken en de concurrentie die ene stap voor te blijven, maar soms zijn er zoveel mogelijkheden dat klanten door de bomen het bos niet meer zien. Vissers: “Ze weten dat er verandering aankomt en dat ze iets moeten doen, maar zijn bang de verkeerde keuzes te maken en te desinvesteren. Wij helpen onze klanten in beweging te komen, de veranderingen te omarmen en met de juiste technologie de toekomstige doelen te verwezenlijken.”

Wordt Uber, niet Kodak

Nieuwkomers dagen de status quo uit met een radicaal andere kijk. Ze zeggen “Luister, we doen het nu al jaren op jouw manier, laten we eens stoppen de zeilen te verbeteren en in plaats daarvan motoren in de schepen te leggen.”

Voor Vissers is het dus een must dat organisaties radicaal anders naar hun marktbenadering kijken en bereid zijn om vastgeroeste principes los te laten, zelfs als dat de bestaande business op korte termijn kan schaden. “Het is de wet van de sterksten op de markt en je moet je in volle overtuiging kunnen storten op je core business. Je moet kiezen welke (IT) middelen je zelf gaat doen en ontwikkelen en welke delen je wilt outsourcen of als een XaaS model wilt afnemen. De nieuwkomers in je markt hebben het voordeel dat ze geen last hebben van legacy, zoals jij dat misschien wel hebt, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Als je de verandering op tijd hebt zien aankomen kun je tijdig meedraaien: zorg dat je Uber bent, geen Kodak.”

Verder verwacht Vissers dat de innovaties in IT de komende tijd vooral komen van Software Defined oplossingen: “We zien radicale veranderingen in een relatief korte tijdsperiode. De traditionele, onderhouds- en arbeidsintensieve, drie-laags architectuur (Server, storage, netwerk) is dood. Nieuwe hyperconverged oplossingen bieden een compleet datacenter in één doos tegen een fractie van de TCO.”

En ondanks dat de prijs van hardware in een vrije val lijkt te zijn, is de beperkende factor in hardware innovatie vooral de R&D en productie tijd / time to market. “Neem als voorbeeld Tesla. Zij overwegen een business model waarbij ze een auto met alle functies en opties leveren aan de klant, maar het werken of beschikbaar zijn van een bepaalde functie beperken met software. Wil je bijvoorbeeld auto-pilot of meer batterij capaciteit? Dan koop je die functionaliteit vanuit de auto, zonder dat je terug naar de garage hoeft, alsof je een app in de app store koopt.”

Op zich wordt dit al een tijdje gedaan in IT, vaak door licentiebeperkingen, “Maar ik verwacht dat we in de toekomst steeds meer oplossingen gaan zien waarin de hardware simpel weg niet meer de beperkende factor is voor snelheid of veiligheid. De software gaat bepalen welke mate van functionaliteit je als klant krijgt. Het is niet langer een kwestie van dingen anders dan de rest doen die bepaalt of je een disruptie veroorzaakt. Het zijn je kwaliteit, de voordelen voor je klant en de impact op het dagelijkse leven van je klant die je toekomst bepalen.”


i³ groep will be attending TECH Knowledgy in The Netherlands on the 1st of June 2017 as a solution provider. Event discussions include:

  • IT as Business Partner: Pro-active approach towards value creation
  • Outsourcing: Pursuing an agile strategy
  • Cyber Security: Covering the extent of prevention and defense
  • Mega Trends: How to keep up with the latest developments?
For all our upcoming events, visit the Event Calendar»